A JD Power a Mazda MX-5-öt ítélte a legjobb sportautónak

Aktuális
2010. július 7. szerda, 14:26 | Szerző: SzaboZE
A világon a legnagyobb darabszámban értékesített roadster, a Mazda MX-5 nagyszerűségét újabb díjjal ismerte el az angliai JD Power 2010-es vevőelégedettségi felmérésében: a modellt a ’Legjobb Sportautó’-nak választották.Több mint 17 000 autótulajdonos értékelte ikonikus, kétüléses sportautóját megjelenés, külső-belső minőség, műszaki megbízhatóság, teljesítmény, üzemeltetési költségek és kereskedői szolgáltatások kategóriákban a legmagasabb pontszámmal az Egyesült Királyság területén.

A felmérésben a Mazda MX-5 82,3%-os elégedettségi indexet ért el, olyan autókat megelőzve, mint a Mercedes-Benz SLK, az Audi TT, vagy a VW Eos – így megszerezve az első helyet.

MX-5MX-5

Az MX-5 már nem először nyeri el a legjobb helyezést a különböző országok JD Power felméréseinek történetében. Az MX-5 tulajdonosok 20 éve dicsérik autójuk gazdaságosságát, tartósságát, élvezetes vezethetőségét. A Mazda roadstert gyártásának kezdete óta160 autós szakértői díjjal jutalmazták, világszerte 870 000 darab talált gazdára, és igazi kultikus járművé vált, több százezer rajongóval, minden kontinensen.

MX-5MX-5

A keménytetős változat 2006-os bevezetése óta a modell még népszerűbb, mint annak előtte: az Egyesült Királyságban tavaly 22%-os részesedést ért el a nem prémium sportautó szegmensben, Európában pedig 12%-os piaci részt mondhatott magáénak.

„Az angliai JD Power felmérés eredménye nagyon fontos számunkra, mivel a britek általánosságban szenvedélyesen szeretik a sportautókat” – mondta Jeff Guyton, a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „Ezek az eredmények mindennél jobban tükrözik, mennyire jó vezetni az MX-5-öt, s hogy mennyire praktikus, könnyen kezelhető és mindennapos használatra alkalmas roadster. Gazdaságosságát, legendás megbízhatóságát ötvözi a kabriózás elbűvölő élményével – nem csoda, hogy továbbra is ennyire sikeres.”

Forrás: MMH sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely