A Mazda CX-5 nyerte a brit “What Car? Green Awards” top SUV kategóriájának díját

Aktuális
2012. szeptember 26. szerda, 08:55 | Szerző: SzaboZE
A Mazda vadonatúj CX-5 kompakt szabadidőautója által elnyert díjak sora a brit „What Car? Green SUV 2012” díjával gazdagodott. “A Mazda CX-5 az áráért egy kivételes értékű autót kínál.” mondta a What Car? főszerkesztője, Chas Hallett a 2012. szeptember 19-én a londoni „Imagination Gallery”-ban (Képzelet Galériája) megrendezésre került díjátadó gálán.

“A CX-5 kiváló üzemanyag-gazdaságossága és alacsony károsanyag-kibocsátása mellett gazdag alapfelszereltséggel, óriási utastérrel és megemelt vezetési üléspozícióval rendelkezik. A rugalmasan alakítható ülések az egyszerű bepakolás érdekében akár teljesen vízszintesre hajthatóak.”

A „What Car? Green Awards” díjat a magazin szerkesztői csapata ítéli oda az arra érdemes győztesnek, amely a Mazda szabadidőautójának 2.2-literes 150 lőerős SKYACTIV-D dízel motorját az alábbiak szerint jellemezte: „egészen különleges vezetési élményt nyújtó, nagyteljesítményű motor rendkívüli üzemanyag-gazdaságossággal.”

Mazda CX-5Mazda CX-5

“A Mazda CX-5 átlagfogyasztása a mi valós (miles per gallon mpg) tesztünk során 47.2 mpg (4,9 l/100 km) lett, amely jobb eredmény, mint a hasonló vételáru riválisainak fogyasztása, mint az Audi Q3 vagy a még ennél is népszerűbb Land Rover Freelander. A hivatalosan mért, alacsony CO2 kibocsátás az adófizetési kötelezettségre is jótékony hatást gyakorol. Ha valaki 40%-os adót fizet, annak havonta hozzávetőleg 142 font értékű cégautó adót kell fizetnie, ami kivételesen alacsonynak minősül az Egyesült Királyságban, ” - írta a What Car? magazin.

A Mazda CX-5 2.2 SKYACTIV-D 150 LE SE-L-t a BMW X3 xDrive20d SE (valós fogyasztás 42,2 mpg, vagy 5,6 l/100 km) és a Nissan Qashqai 1.6 dCi Acenta 2WD (valós fogyasztás 45,9 mpg vagy 5,1 l/100 km) követte a díjazottak sorában.

What Car? Green Awards díjátadásWhat Car? Green Awards díjátadás

A múlt hónapban a Mazda CX-5 nyerte el kategóriája legjobb dizájn díját, amelyet 15 országban az AUTO BILD valamennyi kiadványának közel 200.000 olvasója szavazott meg. A szavazatok 17.8 százalékával a Mazda CX-5 a szabadidőautó és 4x4 kategóriában messze megelőzte versenytársait, az Audi A6 Allroad-ot (2. helyezett 10,8 százalékkal) és az Audi Q3-at (3. helyezett 9,9 százalékkal), így ő vihette haza az Európai dizájn trófeát.

Júniusban a Mazda CX-5 nyerte a 2012. évi „Legjobb Szabadidőautó” (Best Crossover) díját az Auto Express Új Autó Díjazásán (New Car Awards 2012.) a “…belső terének, minőségének, stílusának, továbbá kivételes vezethetőségének és hihetetlen hatékonyságának köszönhetően,” - jegyezte meg az Auto Express főszerkesztője, Steve Fowler.

Forrás: MMH sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely