A Mazda növeli a CX-5 gyártási volumenét

Aktuális
2012. július 4. szerda, 11:20 | Szerző: SzaboZE
A Mazda Motor Corporation a mai napon bejelentette, hogy évi 200.000 darabról 240.000 darabra növeli a vadonatúj kompakt szabadidőautó, a CX-5 gyártási kapacitását. A Mazda ezt a kapacitásnövekedést a hirosimai 2. számú Ujina gyár gyártási kapacitásának növelésével kívánja elérni, amely az 1. számú Ujina gyárat is érinti.

Az összeszerelési folyamatok mechanizmusainak javítása a „Monotsukuri Innovation ” nevet viseli, a gyártási rendszer innovációján alapszik, amely lehetővé teszi az újgenerációs SKYACTIV termékeknek az 1. számú Ujina gyárban a tervezettnél korábban történő gyártását. Ezt a lépést a CX-5 modell iránt világszinten jelentős kereslet tette lehetővé.
A CX-5 az első modell, amely a SKYACTIV technológia teljes skáláját magában foglalja. Népszerűségét kiváló üzemanyag-gazdaságosságának és kimagasló vezetési élményének egyaránt köszönheti. A modell értékesítése 2012. februárban vette kezdetét. A Mazda a CX-5 modell bevezetését követően az előrejelzéseket messze meghaladó számú rendelést kapott, ennek következtében a cég a 2012-es pénzügyi évre vonatkozóan a globális éves értékesítési tervét 160.000 darabról 190.000 darabszámra módosította.

A Mazda elnök-vezérigazgatója, Takashi Yamanouchi így nyilatkozott, “Örömünkre szolgál, hogy a CX-5 modellünk a világ minden részén ekkora népszerűségre tett szert ügyfeleink körében. A CX-5 gyártási kapacitásának növelése a legjobb bizonyítéka, hogy igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében, hogy autóinkat a lehető leghamarabb tudjuk szállítani az azokra váró ügyfeleink részére. Ez a kapacitásbővítés segítségünkre lesz abban is, hogy egy rugalmas gyártási rendszert alakítsunk ki, amely lehetővé teszi a számunkra, hogy az újgenerációs SKYACTIV modelleket az 1. számú Ujina gyárban
állítsuk elő, amely gyár meggyőződésünk szerint a Mazda folyamatos gyártás fejlesztési és optimalizálási tevékenységének szimbóluma.”

Mazda CX-5Mazda CX-5

A Mazda a 800.000 darabbal megduplázza a SKYACTIV motorok éves gyártási kapacitását

A gyártási volumen 2012. októberben az évi 400.000 darabról 800.000 darabra növekszik. A gyár SKYACTIV-D dízelmotorokat és SKYACTIV-G benzinmotorokat állít majd elő. A kapacitásnövekedés a japán vállalat SKYACTIV technológiával szerelt autói iránt jelentősen megnövekedett nemzetközi kereslet eredménye. Mindez a Mazda nagyteljesítményű /magas hatékonysággal rendelkező, többfunkciós berendezéseket használó, rugalmas gyártási rendszere folyamatos fejlesztésének köszönhető.

A SKYACTIV-G motor egy nagyteljesítményű, újgenerációs, közvetlen befecskendezéses benzinmotor. A Mazda mérnökeinek sikerült megoldaniuk az abnormális belső égés, közkeletű névén „kopogás” problémáját, ezáltal elérték az autóiparban sorozatgyártásra kerülő benzinmotorok között a világ legmagasabb sűrítési arányát. Ez a motor elérhető a világ valamennyi piacán kapható Mazda CX-5 modellben, és az idei második félévben bevezetésre kerülő újgenerációs Mazda6 modellben is elérhető lesz.

Mazda CX-5Mazda CX-5

A SKYACTIV-D újgenerációs tisztaüzemű dízelmotor valamennyi globális kibocsátási előírásnak megfelel anélkül, hogy működése költséges nitrogénoxid (NOx) utókezelő rendszert igényelne. Az autóiparban sorozatgyártásra kerülő dízelmotorok között a világ legalacsonyabb sűrítési arányával rendelkezik. Az első, SKYACTIV-D dízelmotorral ellátott modell a Mazda CX-5. Ez a motor az idei második felében bevezetésre kerülő, újgenerációs Mazda6 modellben is elérhető lesz.

A Mazda az idei, 2013. márciusig tartó pénzügyi évben világszerte összesen 1.700.000 gépkocsit kíván értékesíteni. A tervek szerint a SKYACTIV technológiával rendelkező modellek várhatóan a teljes értékesítés 80 százalékát teszik majd ki.

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu