Az új Mazda3 nyerte az európai Design Díjat

Aktuális
2009. május 27. szerda, 22:14 | Szerző: SzaboZE
Az AUTO BILD nemzetközi autós szaklap által alapított európai Design Díjat ez évben az új Mazda3 nyerte meg a kis- és kompakt autók kategóriájában. A díjat az idén megjelenő új modellek között osztották ki. Az új Mazda3-at kilenc országban – köztük Magyarországon – választották az olvasók a legszebbnek,

így 43 ponttal maga mögé utasította a VW Polo-t (második helyezett, 32 pont) ill. a VW Golf-ot (28 ponttal harmadik helyezett) így kiérdemelve az európai dizájn trófeát.

Több mint 200 000 olvasó vett részt az AUTO BILD 27 országra kiterjedő szavazásában, s az új Mazda3 formaterv szempontjából minden országban az elsők között végzett.

Mazda3 skiccMazda3 skicc

Az új Mazda3 formaterve – kifejező és merész

Az új modell és a korábbi Mazda3 rokonsága első ránézésre feltűnik – és mégis, a Mazda tervezőinek sikerült az autó vonalait még kifejezőbbé és merészebbé tenni, valamint érzelemmel megtölteni mindkét karosszéria-változatot. Az orr-rész és az első lökhárító integrált kialakítása az új, ötpontos hűtőmaszkra irányítja a figyelmet, miközben oldalt a nagy légbeömlők és a markáns kerékjárati ívek kialakítása erősítik a sportos hatást.

Mazda3Mazda3

Mindezek mellett a tető, az alváz és a farrész átgondolt változtatásával javítottak az aerodinamikai mutatókon, s kimagaslóan jó értékeket értek el (a Sport karosszéria cW értéke 0,30, a Sedané 0,28). A Mazda új kompaktja így nagyobb sebességnél stabilabb, elődjénél sokkal csendesebb, és kevesebbet fogyaszt – az optimalizált motorok, csökkentett tömeg és áramvonalasabb forma (motorizáltságtól függően) 6-14%-os fogyasztáscsökkenést eredményez.

Az új Mazda3 június 6-7-én nyílt hétvége keretében tesztelhető a Mazda márkakereskedésekben.

Forrás: Mazda Motor Hungary sajtóközlemény

Kapcsolódó érdekességek:

Mazda3 a tervezőasztalon
Előzetes hírek a Genfi autószalonról
Bolognában fog bemutatkozni a Mazda3

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely