Első képek az új Mazda BT-50-ről

Aktuális
2010. október 14. csütörtök, 23:44 | Szerző: SzaboZE
A Mazda a holnap kezdődő Ausztrál Nemzetközi Autókiállításon leplezi le az új BT-50-et. Az új pick-up-ot aktív életstílus-járműként pozícionálja a márka, teljesen új irányból megközelítve egyetlen kishaszonjárművét. Ezzel a lépéssel a vásárlók szélesebb körét fogja elérni, a funkcionalitást kedvelő vállalkozóktól kezdve, az aktív családokon keresztül, egészen a kalandot kereső sportemberekig.

Az aktuális Mazda BT-50 számos autóipari díjat nyert, és sokoldalúságát világszerte sikeres eladásai számaival bizonyította. Az új modell megalkotásakor a design-ra minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeztek. Az új Mazda BT-50 külső formai újdonságai már távolról felismerhetőek; a pick-upoknál megszokott doboz-formát a Mazda személyautóinak sportos és dinamikus vonalaival ötvözték.

BT-50BT-50

A lökhárító vonalai tovább folytatódnak a karosszéria oldalelemein, a Mazda ötágú hűtőmaszkja még kifejezőbb az alsó króm díszléccel. Az indexek bumeráng-alakúak, és a szegmensben először a hátsó fényszórók vízszintesen megnyújtották a sarkok körül, a prémium SUV-okhoz hasonlóan.

BT-50 beltérBT-50 beltér

A megváltozott külsőhöz a belső térben személyautós kényelem társul. A műszerfalat és a középső konzolt a kategóriában elsőként egy ívbe húzták, amely így teljesen körbeveszi a vezetőt, és olyan környezetet biztosít, ahol csak a vezetésre koncentrálhat. A műszerfal aszimmetrikus dizájnt kapott, amely optimális teret hagy mindkét oldalon; a vezető előtt inkább zárt, az utas oldalán pedig teljesen nyitott. Az ajtókon és a középkonzol oldalain négy fémhatású panel fut végig, dinamizmust és tartást sugározva. A műszereket krómkiemelések teszik hangsúlyossá, jól leolvashatók, sportosak. A kétzónás klíma és az audiorendszer gombjai jól áttekinthetőek, szép formájúak.

BT-50BT-50

A továbbfejlesztett formaterv, mely egyszerre kifinomult és modern, magasabb szintre emeli a lécet a pick-up szegmensben, és először kínál reális alternatívát az egyterűek és a négykerék-hajtásos SUV-ok mellett.

BT-50BT-50

Forrás: MMH sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu