Emelkedik a benzin ára

Aktuális
2008. szeptember 1. hétfő, 21:57 | Szerző: SzaboZE
Szerdától 3 forinttal drágul a benzin ára - értesít a portfolio.hu, így a 95-ös üzemanyag ára várhatóan ismét a lélektani 300 forintos határ fölé fog csúszni. Az ok ezúttal a magyar fizetőeszköz leértékelődése és az Egyesült Államokat fenyegető félelmetes erejű hurrikán.

Lassan megszokhatjuk, hogy ha szélsőséges az időjárás a nagy vizen túl, akkor az megérződik a mi gazdaságunkban is, ugyanis a világpiaci árat nagyban befolyásolja az egyik legnagyobb olajfogyasztó társadalom vásárlási hajlandósága. A kínai gazdaság hihetetlenül gyors motorizációja, a készletezési kedv növekedése is felfele hajtják a kőolaj világpiaci árát. A magyar autós tehát ismét kb. 1%-al többet fog kénytelen-kelletlen a kúton hagyni szerdától. A dízelolaj ára változatlan marad.

0
Még nincs értékelés

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
combi képe
combi
2008-09-02 kedd, 12:33
 

USA hurrikán? Onnan jön a gázolaj?nemá...duma, mint minden más...

SzaboZE képe
SzaboZE
2008-09-03 szerda, 01:59
 

Senki nem mondta, hogy onnan jön az olaj. A világpiac azonban globális - ha valahol kereslet van, akkor az mindenütt megdobja az árat.

mat323 képe
mat323
2008-09-02 kedd, 22:12
 

A világpolitikában minden a pénzről, a földgázról és a kőolajról szól. Irak például a világ harmadik legnagyobb olajlelőhelye. Az iraki háború célja az volt ugyebár, hogy közvetlen befolyás- és ellenőrzési szféra alakuljon ki a kőolaj fogyasztói hasznosítása érdekében - amit az amcsik úgy adták be, hogy ők csak egy kalasnyikovos turbános terrorista fickót keresnek. Viszont úgy néz ki, Grúziában nem hagyták magukat az oroszok...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu