Genfben mutatkozik be a frissített Mazda6

Aktuális
2010. január 26. kedd, 23:59 | Szerző: SzaboZE
A népszerű Mazda6 frissített változata márciusban, a Genfi Autókiállításon mutatkozik be. A modell új, továbbfejlesztett verziója még tovább erősíti azokat az előnyöket, mely a korábbi Mazda6-ot olyan sikeressé tették: még élvezetesebben vezethető, miközben fogyasztása mérséklődött, belső terének kidolgozása az eddigieknél is kifinomultabb, kevésbé terheli környezetét, de biztonság terén nem ismer kompromisszumot.

A frissített Mazda6 láthatóan továbbviszi a Mazda új arculatát, mely az enyhén módosított első és hátsó lámpatestekkel együtt sportosabb és markánsabb prémium karaktert kölcsönöz a modellnek. A frissített Mazda6 hat motorral választható majd, köztük a nagyteljesítményű, új, 2,0 literes DISI benzinmotorral, melynek fogyasztása alacsonyabb, ill. károsanyag-kibocsátása is mérséklődött a kétliteres elődhöz képest.

Mazda6 2010Mazda6 2010

A motorhoz csatlakozó ötfokozatú, automatikus sebességváltót kifejezetten ehhez az új benzines erőforráshoz hangolták, hogy a gyorsulás és a takarékosság optimális kombinációját kínálja. A Mazda MZR 1,8 és 2,5 literes motorjainak modernizált kivitelei teszik teljessé a benzines választékot, míg dízel fronton a Mazda MZR-CD 2,2 turbódízel motor szerepel három különböző teljesítményszinten, 129, 163, ill. 180 lóerővel – mindhárom verzió fokozottan dinamikus és CO2 kibocsátásuk is alacsonyabb.

Mazda6 kombi 2010Mazda6 kombi 2010

A Mazda6 emellett új futóműhangolást és számos új aktív biztonsági felszerelést (pl. új, elforgatható adaptív fényszórórendszert, és visszagurulás-gátló rendszert) kapott, melyek együttesen kategóriájának egyik legbiztonságosabb, legkönnyebben vezethető képviselőjévé teszik a frissített Mazda6-ot.

Mazda6 2010 beltérMazda6 2010 beltér

A modell forgalmazása idén tavasszal veszi kezdetét Európában. A megújult Mazda6 egyike annak a három újdonságnak, melyeket Genfben, a Mazda standján (5-ös csarnok) lepleznek le március 2-án.

Forrás: Mazda sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely