Guiness rekord: 900.000db MX-5!

Aktuális
2011. február 6. vasárnap, 04:18 | Szerző: SzaboZE
Hirosima, 2011. február 04. A Mazda Motor Corporation a mai napon legyártotta a 900 000. Mazda MX-5 roadstert. Ezt a mérföldkövet az első generációs MX-5 sorozatgyártásának 1989. áprilisi indulása után 21 évvel és 10 hónappal érte el a márka. A Mazda MX-5-öt eredetileg 2000 májusában regisztrálta a Guinness Rekordok Könyve, mint a világ „legkeresettebb kétüléses sportautóját”, amikor a modell gyártása elérte az 531 890 darabot.

A Guinness megerősítette a rekordot a 700, ill. 800 ezredik darab legyártásakor – és a Guinness felügyelő-bizottság a Mazda kérésére most ismét korrigálja a világcsúcsot.
A 60-as, 70-es években számos könnyű és élvezetesen vezethető sportautó létezett, amelyek precíz irányíthatóságot és a nyitott tetős autózás szabadságát kínálták. A 80-as években viszont a Mazda úgy döntött, hogy egy új, a modern kor elvárásai szerint megépített roadsterrel támasztja fel ezt a szellemiséget.

MX-5 generációkMX-5 generációk

A gyár 1989 februárjában mutatta be a modellt, s ezzel visszahozta a szenvedélyt a vezetésbe az egyre szigorodó biztonsági és minőségi normák ellenére. Az MX-5 a Mazda legrégebbi típusneve a Mazda globális modellkínálatában.
Az eredeti MX-5 piaci bevezetése óta kétszer teljesen újraterveztük a modellt, valamint többször frissítettük a típust. A modell tartós piaci sikerét elsősorban rajongói bázisának köszönheti. Ami a jövőt illeti, arra törekszem, hogy életben tartsam az MX-5 legendát, miközben egy olyan autóvá formálom, amelyet mind többen szeretnek majd – mondta Nobuhiro Yamamoto, az aktuális MX-5 programmenedzsere.

Nobuhiro YamamotoNobuhiro Yamamoto

„Az MX-5 születése óta több mint 20 év telt el. Ez idő alatt a minket körülvevő világ, és benne mi is nagyot változtunk. Mára minden autógyártó számára egyre fontosabbak a környezetvédelmi kérdések, bolygónk természetes erőforrásainak kimerülése. Környezetvédelmi erőfeszítéseinek keretében a Mazda tavaly bemutatta az új SKYACTIV technikát. Jelenleg olyan termékeken dolgozunk, amelyek ezt a technikát hordozzák. A SKYACTIV számos alkotóeleme, pl. az átfogó súlycsökkentés, azon a több éves fejlesztési munkán alapul, amely során az MX-5-öt tökéletesítettük. Sőt, az MX-5 a SKYACTIV technika alapelvének – azaz, hogy élvezetesen vezethető autókat építsünk – tökéletes megtestesülése.

MX-5 generációkMX-5 generációk

A következő mérföldkő természetesen az 1 000 000 darab – e cél felé haladva továbbfejlesztjük az MX-5-öt. Most, hogy a Mazda 90 éves elmúlt, már a 100. évfordulóra koncentrálunk. Addig is az előttünk álló években mi magunk – csakúgy, mint a modell hűséges rajongói – a márka jelképeként tekintünk az MX-5-re” – mondta Seita Kanai, a Mazda K+F vezérigazgatója.

Forrás: MMH sajtókölzlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu