Mazda CX-5 2012-ben

Aktuális
2011. április 20. szerda, 22:16 | Szerző: SzaboZE
A Mazda Motor Corporation tegnap bejelentette, hogy az idei Genfi Autószalonon, márciusban bemutatott új, crossover szabadidő-autóját hivatalosan CX-5-re kereszteli. A sorozatgyártású modell a Mazda MINAGI tanulmányautóból készült, melyet a 2011. április 20-án nyíló New York-i Autószalonon is bemutatnak. Az első 6. generációs modell, amely már a SKYACTIV fejlesztéseket is alkalmazni fogja.

A CX-5 lesz az első sorozatgyártású modell, amely a ’KODO – a mozgás lelke’ dizájn-irányzat jegyeit vonultatja fel, melynek részletei már a múlt évben megjelentek a Mazda SHINARI koncepció autón. Technikai szempontból pedig a CX-5 lesz az első, 6. generációs Mazda-modell, amely a SKYACTIV fejlesztések összes eredményét hordozni fogja; új motorokkal, új váltókkal, új karosszériával és új futóművel lép piacra 2012-ben.

Minagi ConceptMinagi Concept

A „CX” betűjelzés a CX-5 nevében a Mazda négykerék-hajtású, szabadidő-autós kínálatára utal, melybe az aktuálisan futó CX-7 és az amerikai, illetve orosz piacokon kedvelt CX-9 is beletartozik.
A kompakt CX-5 jól kiegészíti majd a meglévő modellkínálatot.

A Mazda CX-5 a 2011-es Frankfurti Autószalonon fog debütálni.

Forrás: Mazda sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu