Mazda modellek a legjobbak között

Aktuális
2012. január 22. vasárnap, 21:47 | Szerző: SzaboZE
A Mazda magas színvonalon indította a 2012-es évet azáltal, hogy kiváló eredményeket ért el négy, a minőségre és a vevőelégedettség összpontosító, független európai autós forrás felmérésén. Németországban a Mazda az Auto Bild a legutóbbi Quality Report minőségi felmérése során ismét igazolta a legjobbak közötti helyét, ugyanis az előkelő 2. helyezést érte el a 20 vizsgált márka között – megelőzve ezzel az olyan luxus márkákat, mint a BMW, a Mercedes vagy az Audi.

• A Mazda 2. helyen végzett az Auto Bild legutóbbi Quality Report minőségi felmérésén Németországban
• A Mazda 1. helyezést ért el Minőség és Megbízhatóság tekintetében, és összességében 4. lett a JD Powers Vevőelégedettség Felmérésén Olaszországban
• A Mazda3 kompakt nyerte az AutoWeek Vevőelégedettségi Díját Hollandiában
• A Mazda kapta meg a Horvát Gépjármű Egyesület Minőség Arany Plakettjét, az új CX-5 pedig a Legjobb 4x4-es Díját
• A megbízható minőség igazolást nyert a 2011-es év során

Mindenegyes márka ponteredménye ezen, széles körben elfogadott minőségi kutatás, az éves TÜV Jelentés (a Német Vizsgálati Ügynökség által végzett milliós számú vizsgálat alapján), továbbá az Auto Bild 100,000 km-es Tartós Tesztje, az autótulajdonosok körében az adott évben elvégzett olvasói felmérés, a Szerviz Teszt, valamint a magazin Javaslati Doboza alapján kerül kiszámításra.

A J.D. Power legutóbbi, Olaszországban végzett vevőelégedettségi felmérésének eredményeként a Mazda modellekkel van a legkevesebb, ügyfelek által jelzett probléma az üzletágban. A Mazda a felmérésen 1. helyezést ért el a minőség és a megbízhatóság tekintetében, összességében pedig az előkelő 4. helyen végzett az összesen 28, az európai piacon meghatározó autógyártó között, mivel az iparági átlagot messze meghaladó vevőelégedettségi pontszámot ért el.

Hollandiában a jelenlegi Mazda3 nyerte el az AutoWeek Vevőelégedettségi Díját a kompakt kategóriában a 2009-ben és 2010-ben gyártott modelljeivel. A Mazda3 nem csupán az olyan jelentősnek számító versenytársait utasította a háta mögé, mint a Toyota Prius, a Toyota Corolla, az Audi A3 vagy a Volkswagen Golf, de az összesítésben is 4. helyen végzett.

Az Horvát Gépjármű Egyesület autóipari szakértőiből álló zsűrije a Mazda jelenlegi modellsorozatát a Minőség Arany Plakettjével díjazta. A zsűrit ugyanakkor a vadonatúj CX-5, a Mazda új-generációs kompakt szabadidőautója is lenyűgözte, így meg is választotta az év legjobb 4x4-es modelljének. A CX-5 az új mércét állító SKYACTIV Technológiával az idei év elején kerül bevezetésre Európában.

A fent említett díjak a sok hasonló felmérés között csupán a legutóbbi felmérések eredményei. A Mazda valójában nagy hagyománnyal rendelkezik a magas minőségű gépjárművek gyártása és a kiemelkedő színvonalú vevőszolgálat terén. Mindez a 2011-es év során több független forrás által is igazolást nyert, amelyek az alábbiak:

J.D. Power Németországban
• Mazda3: legmagasabb pontszámot elérő modell az összesen 117 vizsgált
modell közül
• Mazda3: 1. helyezés a kompakt szegmensben
• Mazda2: 1. a B szegmensben

J.D. Power az Egyesült Királyságban
• MX-5: 1. helyezés a Sportautó kategóriában, megelőzve az olyan luxus
modelleket, mint az Audi TT, Mercedes-Benz CLK és SLK

Auto Bild 100,000 Tartós Teszt
• Mazda3: A tesztet meghibásodás nélkül teljesítette, a legmagasabb pontszámot
érte el
• Sorrend: A Mazda a legjobb négy helyezés közül hármat szerzett meg (Mazda3,
Mazda5, Mazda6) összesen 80 modell között

Legutóbbi TÜV Riport Németországban
(összesen 215 modell között több mint 7 millió vizsgálat az adott korosztályban)
• 3 éves korosztály: Mazda2 (2. helyezés), Mazda3 (8. helyezés)
• 5 éves korosztály: Mazda2 (6. helyezés), Mazda3 (10. helyezés)
• 7 éves korosztály: Mazda2 (6. helyezés), Mazda3 (7. helyezés)

Forrás: MMH sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely