Mazda MX-5 20. évfordulós limitált széria Genfben

Aktuális
2010. február 3. szerda, 00:19 | Szerző: SzaboZE
A Mazda az MX-5 roadster két évtizedes sikertörténetét ünnepli az MX-5 20. évfordulójára készített limitált széria globális premierjével a márciusi Genfi Autószalonon. A mindössze 2000 darab, kizárólag az európai piacra készülő modellváltozat a roadster-vezetés gyökereihez viszi vissza a sportautózás rajongóit.

A modell különleges, egyedi, rozsdamentes küszöbborítással készül, melyet Európa-szerte (1-2000-ig) sorszámozással látnak el.

Az 1,8 literes motorral szerelt, vászontetős modellen alapuló kivitel egyedi külső optikai csomagot kap, amely krómozott hűtőmaszkot, ajtókilincset és fényszóróházat, valamint ezüstszínű ködlámpakeretet, egyedi 17 colos könnyűfém keréktárcsákat és „20th Anniversary” (20. évforduló) logót tartalmaz. A modell három színben (True piros, Crystal gyöngyházfehér, és a kifejezetten a limitált szériához fejlesztett, új, Aurora-kék fényezéssel) kapható. A beltérben azonos színűre festett díszítőelemekkel találkozhatunk. Ugyancsak alaptartozék a sportos vezetési élményt szavatoló toronymerevítő.

Mazda MX-5 AnniversaryMazda MX-5 Anniversary

Szintén Genfben mutatkozik be az európai közönségnek a Mazda új hajtáslánc-fejlesztése, a SKY-koncepció: a SKY-G benzin- és SKY-D dízelmotor, valamint a Mazda SKY-Drive automatikus sebességváltó (melynek forgalmazása 2011 elején veszi kezdetét világszerte), s melyek a Mazda legújabb környezetvédelmi törekvéseinek jelképei.
Ezen fejlesztések olyan új generációs technikák, amelyek nagyban hozzájárulnak a Mazda célkitűzéseinek megvalósításához, miszerint 2015-re 30%-kal mérsékli modelljeinek üzemanyag-fogyasztását:
A SKY-G benzinmotor a korábbi 2,0 literes benzinmotornál 15%-kal kevesebb üzemanyagot igényel, takarékossága megegyezik a jelenlegi 2,2 literes dízelmotoréval,
A SKY-D dízelmotor üzemanyag-fogyasztása 20%-kal kisebb, mint a Mazda jelenlegi 2,2 literes dízelmotorjának,
Az új automatikus sebességváltó 5%-os fogyasztás-csökkenést hoz, a dupla-kuplungos sebességváltókéhoz hasonló kapcsolási érzetével tökéletes társa lesz a SKY erőforrásoknak.

Mazda Sky G és D motorok az új váltóvalMazda Sky G és D motorok az új váltóval

A Mazda sajtótájékoztatójára a 2010-es Genfi Autószalonon március 2-án kerül sor az 5-ös csarnok Mazda standján.

Forrás: Mazda Motor Hungary sajtóközlemény

Tavaly augusztusi hírünk a modellel kapcsolatosan: Mazda MX-5 20th Anniversary Edition
Tavaly októberi hírünk az új erőforrásokról: Újdonság a tokiói kiállításon

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely