Mazda Souga

Aktuális
2009. november 7. szombat, 23:55 | Szerző: SzaboZE
Egy, a jövő tendenciáját bemutató Mazda tanulmány jelenik meg a 2009-es Los Angelesi Autószalon dizájnversenyének (youthmobile 2030) keretében – egy olyan elektro-sportkupé, melyet a vásárlók terveztek számítógépükön és melyet a Mazda előírásaik szerint valósítana meg. A trend megállíthatatlan: a vásárlók a weben és számítógépük segítségével tervezik meg a megvásárlandó termékeket, saját kívánságaik és elképzeléseik szerint.

Ami ma pl. egy póló, vagy egy tornacipő esetében lehetséges, később az autóinkra is igaz lehet. A Mazda ezt Souga elnevezésű koncepciójával dokumentálja, melyet a Los Angeles-i Autószalon „youthmobile 2030” dizájnversenyére készített.

A Mazda Souga könnyűépítésű sportkupé tanulmányt akkumulátorral és nulla emissziós elektromotorokkal szerelték fel, melyek közvetlenül a kerekeket hajtják meg. Az autó belső terében elhelyezett két ülést egymás mögé pozícionálták. A karosszéria egy merev, ellenálló, ugyanakkor optimálisan alakítható hálószerű anyagból épül fel.

Mazda SougaMazda Souga

A legnagyobb innováció mégis az autó értékesítési koncepcióban rejlik:
a Mazda Souga példa arra, hogy az autóvásárlás hogyan történik majd a jövőben.
A vásárlók saját kívánságaik és elvárásaik szerint alakítják autójukat, melyben rendelkezésre áll egy Mazda-dizájner, ő segíti a folyamatot, hogy az ügyfél saját terve teljesítse a szükséges funkciókat, és kivitelezhető legyen. A folyamat végén a tervet a számítógép automatikusan továbbítja a gyártás felé. Bitekből és byte-okból a lehető legrövidebb idő alatt készülne el a végtermék. A Mazda Souga esetében ez egy tiszta elektroautó, amely versenyautós képességekkel rendelkezik.

Mazda SougaMazda Souga

A Los-Angelesi Autókiállítás 2009. december 4. és 13. között várja látogatóit.

http://www.laautoshow.com/DC09/Interface/MAZDA.html

Forrás: Mazda sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely