Még több új Mazda

Aktuális
2008. július 17. csütörtök, 22:10 | Szerző: SzaboZE
Miért ne vennék új Mazdát? Ez fordult meg az idén egyre több honfitársunk fejében és a Mazda igyekezett eleget tenni ennek. Számunkra nagy öröm, hogy a Mazda idén 51%-al növelte eladásait, ami gyakorlatilag az egyik legdinamikusabban növekvő eladási számot tükrözi. Az új Mazda6 a felfrissült Mazda5, az innovatív Mazda2 és CX-7 megtalálja a magyarországi vevőket.

Az újautó eladási statisztikák alapján még mindig népszerűek a Suzuki és Opel modellek, de a Ford is felzárkózott a hazai autópenetrációban. A francia modellek vették ki jobban részüket a csökkenő eladásokból, de ez könnyen változhat az új modellek érkezésével. A bajorok olcsóbb modelljei is csak gyenge erősödést vagy visszaesést mutatnak, a prémium modellek azonban jobban tartják magukat.

A piac tükröz egyfajta eltolódást a kompakt modellek felé, ennek megfelelően egyre több magyar vásárló kíván egy alsó középkategóriás jármű volánja mögé ülni. Számunkra nagy öröm, hogy a Mazda idén 51%-al növelte eladásait, ami gyakorlatilag az egyik legdinamikusabban növekvő eladási számot tükrözi. Az új Mazda6 a felfrissült Mazda5, az innovatív Mazda2 és CX-7 megtalálja a magyarországi vevőket.

A Mazda már korábban is tapasztalta európai szinten a piaci növekedést. Nemrég hírt adott a 16 év legsikeresebb áprilisáról, amikor is 21%-os növekedést könyvelt el egész Európában! Hasonló rekordokat ért el a délkeleti részen Oroszországban, Szlovéniában és nálunk. Ezen időszakban a németországi piacon 5,6%-os növekedést tudott elérni a márka.

Magyarországon az idén 5 új szalon nyilt, az erőteljes reklámkampány és a zoom-zoom érzés úgy tűnik behozza a számításokat és a mazda egyre nagyobb vásárlókört tudhat magának. Reméljük minél több Mazdást üdvözölhetünk a jövőben!

0
Még nincs értékelés

mazda2-ujauto-01.jpg
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely