Nagyon elégedettek továbbra is a Mazda tulajdonosok

Aktuális
2012. június 6. szerda, 22:10 | Szerző: SzaboZE
A Mazda ügyfelek a legelégedettebb autósok közé tartoznak Németországban. A J. D. Power neves piackutató vállalat 2012-es „Gépjármű Tulajdonos Elégedettségi Felmérés “ (Vehicle Ownership Satisfaction Study 2012 - VOSS) elnevezésű autós felmérésében a Mazda márka a 78,9 %-os elégedettségi szintjével az előkelő 4. helyet szerezte meg.

A felmérés során az egyes márkákat kategóriánként is osztályozzák, modellekre bontva a teljesítményt. A Mazda6 az általa elért 82,9 %-os elégedettségi szinttel az első helyen végzett a középkategóriában, amellyel a modell egyben a teljes felmérés második legjobb eredményét is elérte.

J.D. Power díjátadásJ.D. Power díjátadás

A kategóriájában elsők között végzett a Mazda3 és a Mazda2 is. A Mazda2 a kompaktkategóriában 3. helyezést és 81,5 %-os összelégedettségi értéket ért el, míg a Mazda3 a kisautó kategóriában elért 79,7 %-os eredményével a 2. helyen végzett.Ezen eredményekkel a Mazda modellek a német autópiac három legfontosabb kategóriájában dobogós helyezést szereztek meg.

A J. D. Power 2012-es felmérésében az online interjúk során összesen 14.296 német gépjármű tulajdonost kérdeztek meg saját tulajdonú gépjárművel kapcsolatos tapasztalatairól. A felmérésben résztvevők az egyes modelleket legalább 2 éve vezetik, ezért megalapozott véleménnyel tudnak szolgálni az adott gépkocsi jellemzőire és minőségére vonatkozóan.

Mazda 6Mazda 6

A J. D. Power felmérése során 67 paramétert vesznek figyelembe, amelyeket négy fő témakörre osztanak, ezek az alábbiak: a gépkocsi minősége és megbízhatósága, a gépkocsi vonzereje, a márkaszerviz teljesítménye, valamint az autó fenntartási költségei. Az egyes témakörben elért értékek ezt követően különböző súlyozással adják meg az elégedettség összeredményét. Ez a felmérés egy igencsak fontos és elismert reprezentatív kutatásnak számít a vevőelégedettség terén, és a potenciális újautó vásárlók számára az autóvásárláskor jelentős szakmai segítségül szolgál. A felmérés részletes eredményeit 2012. június 1-én az „AUTO TEST” magazin 2012/6. számában hozzák nyilvánosságra.

Forrás: MMH sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely