Öt csillagot ért el a Mazda6 az Euro NCAP töréstesztjén

Aktuális
2009. február 19. csütörtök, 13:51 | Szerző: SzaboZE
A Mazda Motor Hungary mai napon kiadott sajtóközleménye szerint a Mazda6 kiváló eredményt ért el az új NCAP teszteken, így méltó lehet az öt csillagra. A Mazda6 az első Mazda modell, amely az új teszteken részt vett. Reméljük az új Mazda modellek is követik a Mazda6 példáját. Íme a hivatalos sajtóközlemény:

Hirosima, 2009 február 19. A Mazda bejelentette, hogy az új Mazda6 a legjobb, öt csillagos besorolást érte el az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme*) 2009-es összetett biztonsági töréstesztjén.

2009-re az Euro NCAP új értékelési rendszert vezetett be. Ez egy általános besorolással értékeli a jármű biztonságát, melyet az egyes területek részeredményeiből számítanak ki: Felnőtt Utasvédelem, Gyermek Utasvédelem, Gyalogosvédelem, és Biztonsági Rendszer.
A Mazda6 a Mazda első új modellje, amelyet az új keretrendszerben teszteltek, így az elért öt csillag még értékesebb.

Mazda6 frontális töréstesztMazda6 frontális törésteszt

Seita Kanai, a Mazda kutatás-fejlesztésért felelős igazgatója szerint “A Mazda6 az Euro NCAP által öt csillaggal jutalmazott, maximális eredménye jele annak az előrelépésnek, melyet a Mazda a biztonsági és környezetbarát fejlesztések, valamint a vezetési élmény harmonizációjában elért.”

A Mazda5 2005 szeptemberében, a Mazda2 pedig 2007 decemberében érte el az ötcsillagos eredményt. Mindkettő a legmagasabb pontszámot kapta az Euro NCAP-től a Felnőtt Utasvédelem kategóriában.

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely