Öt csillagot ért el az új Mazda3

Aktuális
2009. november 25. szerda, 15:52 | Szerző: SzaboZE
A mai napon a Mazda bejelentette, hogy az új Mazda3 a legjobb, öt csillagos besorolást érte el az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme*) összetett biztonsági töréstesztjén. 2009-re az Euro NCAP új értékelési rendszert vezetett be, mely egy általános besorolással értékeli a jármű biztonságát, melyet az egyes területek részeredményeiből számítanak ki: Felnőtt Utasvédelem, Gyermek Utasvédelem, Gyalogosvédelem, és Biztonsági Rendszer.

A korábbi Mazda3 tökéletes kombinációja volt a kiváló menetdinamikai tulajdonságoknak és a sportos vonalvezetésnek. Az új modell továbbviszi ezen előnyöket és még magasabb szinten tesz eleget az elvárásoknak. Az Euro NCAP elismerésével az új Mazda3 bekerült az európai kompakt szegmens legbiztonságosabb autói közé.

Mazda3 töréstesztMazda3 törésteszt

Az új Mazda3 már a második Mazda-modell ebben az évben, melyet az Euro NCAP új rendszer szerinti töréstesztjén öt csillagra értékelt. A Mazda6 2009 februárjában, a Mazda2 és a Mazda5 pedig a Felnőtt Utasvédelem kategóriában korábban, 2007 decemberében ill. 2005-ben érte el az ötcsillagos eredményt.

Forrás: Mazda sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu