Több mint 100 Mazda MX-5 Tökölön

Aktuális
2010. július 7. szerda, 14:37 | Szerző: SzaboZE
Nem csak a jól megszokott élményautózás okán találkozott az elmúlt hétvégén a magyar Miata-klub csapata. A Mazda MX-5 modell 20 éves évfordulójának alkalmából a klub és a Mazda Motor Hungary közös szervezésben több mint 100 Mazda MX-5 tulajdonost invitált meg, hogy együtt ünnepeljék a legendás roadster születésnapját. A rendezvénynek a tököli reptér vezetéstechnikai pályája adott otthont, Székely Gyula, vezető instruktor szakmai irányításával.

Az esemény programjában az MX-5 fordulékonyságát, könnyű kezelhetőségét kiemelő vezetéstechnikai feladatok kaptak hangsúlyt. Az autók 15-ös csoportokban vettek részt a vészfékezés/kikerülés, sikán és időmérő feladatokban. A tulajdonosok felmérhették autójuk határait, és olyan tapasztalatot szereztek, amely a mindennapi közlekedésben, és az élményautózásban is hasznukra válhat. A feladatok közötti szünetek pedig jó alkalmat adtak arra, hogy a résztvevők eszmét cseréljenek a Mazda MX-5 tuning-lehetőségeiről, műszaki megoldásairól, szervizeléséről, vagy a régi Miaták felújításáról.

100 MX-5100 MX-5

A szervezők három kategóriában hirdettek nyertest: oklevelet és ajándékot kapott a találkozó legszebb Miatája, a legmesszebbről érkezett résztvevő, illetve a leggyorsabb kört autózó versenyző. A nyertesek további értékes, autójukhoz kapcsolódó díjjal is gazdagodtak.

„Eddig is nyilvánvaló volt, hogy az MX-5 praktikussága, gazdaságossága és megbízhatósága sok embert meggyőz, de leginkább a roadster-élmény az, amely összeköti a tulajdonosokat. Nagyon örültünk annak, hogy támogatásunkkal ennyi ember tudott hódolni közös szenvedélyének, és ez az összetartó csapat ilyen vidáman együtt ünnepelhetett” – mondta Együd Tibor, a Mazda Motor Hungary ügyvezetője.

100 MX-5100 MX-5

Gácsi Gergely, a Miata-klub vezetője hasonlóan pozitívan nyilatkozott az eseményről:
„Úgy gondolom, az MX-5 legfőbb tulajdonsága az őszinteség – ez kovácsolja a mi csapatunkat majdnem családdá. A találkozón mindenki az volt, akinek látszik: barátságos, közvetlen, vidám ember. A sok tulajdonos nagy létszámban végre személyesen is találkozhatott. Az MX-5 kvalitásait hűen mutatja, hogy egy csavarhoz nem kellett nyúlnia senkinek az egész nap folyamán, a tűző napon való hajszolás/várakozás ellenére, pedig a létszám gerincét a 15-20 éves NA-k adták. Illetve egy ember nyúlt szerszámhoz, ő a helyszínen szerelte fel a slick gumikat az időmérőre. :)
Tudomásom szerint ez volt országunk legnagyobb kabriós találkozója, annak ellenére, hogy csak egy típus képviselői lehettek jelen. Ez mindent elmond a klubtagok összetartozásáról, elkötelezettségéről. Még egy információ: a találkozó után este 8-as kezdettel a pesti rakpart északi végén ismét találkozó volt :) ”

Forrás: MMH sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely