Új Mazda CX-3 Amerikában

Aktuális
2014. november 19. szerda, 17:49 | Szerző: SzaboZE
A Mazda a mai napon leplezte le a vadonatúj Mazda CX-3-at a Los Angeles-i Autószalon első, szakmai napját megelőző, zártkörű rendezvényén. Az új kompakt szabadidő-autó az ötödik a Mazda termékkínálatában, mely a márka díjnyertes SKYACTIV technológiájának elemeit használja, a ’KODO – A mozgás lelke’ dizájn-irányzat által meghatározott formában.

A globális bevezetés következő lépése a piacra lépés Japánban, 2015 tavaszán, mellyel a B-szegmens SUV a Mazda modellcsalád lényeges tagjává válik.

Mazda CX-3Mazda CX-3

Az új modell Európában a 2.0 literes SKYACTIV-G benzinmotorral (két teljesítményszinten), ill. az 1.5 literes SKYACTIV-D tiszta üzemű dízelmotorral lesz elérhető. A motorokhoz hatfokozatú manuális, vagy automataváltó kapcsolódik, két-, vagy opcionálisan választható négykerék-hajtással. A Mazda a CX-3-ba is beépíti a továbbfejlesztett i-ACTIVSENSE aktív biztonsági rendszereket, ill. az autó megkapja a kiemelkedően biztonságos, ugyanakkor ultrakönnyű és mégis merev SKYACTIV-karosszériát. A modern piaci elvárásoknak megfelelően ebben a modellben is megtalálható majd a Mazda különleges kapcsolódási rendszere, az MZD-Connect.

Mazda CX-3Mazda CX-3

Az Los-Angeles-i Autószalon látogatói az új Mazda CX-3 mellett találkozhatnak az új Mazda MX-5-tel, a Mazda CX-5 és a Mazda6 2015-ös, frissített változatával, melyek szintén itt debütálnak.
Az autókiállítás november 21-30-ig áll nyitva a nagyközönség számára.

Mazda CX-3Mazda CX-3

A Mazda CX-3 leleplezése az alábbi youtube linken érhető el.

Forrás: Mazda sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely