Új Mazda koncepció

Aktuális
2008. szeptember 4. csütörtök, 19:14 | Szerző: SzaboZE
A 2008-as Párizsi Motor Show kiállításon fog debütálni a Mazda legújabb koncepcióautója, a Mazda Kiyora. Az október 2-től 19-ig tartó rendezvényt megfelelő alkalomnak találta a gyártó, hogy az első napon 12:15-kor felfedje legújabb városi kisautó elképzelését egy sajtókonferencia keretében.

A kisautó neve Kiyora, japán jelentése "tiszta vagy letisztult". A tervezők célja megteremteni a harmóniát a vezetés öröme, a környzetvédelem és a biztonság között olyan hosszútávú technikai fejlesztések segítségével, amelyek a zoom-zoom érzés szolgálatában állnak. A gyártó szerint a modell segített a tervezőknek elszakadni a városi léttől, a dinamikus forma pedig lehetőséget adott a designereknek a vizes háttér megformálására. A tanulmány műszaki alapját egy új generációs 4 hengeres közvetlen befecskendezéses motor képezheti, melyhez a nemrég bemutatott Smart Idle Stop System elnevezésű start-stop rendszert illesztik, ezáltal is kiváló fogyasztást és alacsony széndioxid kibocsátást eredményezve. Mindebben sokat segít a nagyon jó légellenállással rendelkező nagare vonalakkal jellemezhető karosszéria is a gyártónál már most megvalósuló jelentős súlycsökkentési eljárással együtt.

Az új koncepcióautó egy merőben új platformot is képvisel, a cél pedig a minél nagyobb biztonság és gazdaságosság megteremtése anélkül, hogy ez a vezetés élményének rovására menne. Az autó beltere egyértelműen a fiatalosság és az ötletesség jegyében készült számos új funkcióval és érdekességgel. A kiállításon találkozhatunk első ízben a modellfrissítésen átesett MX-5-tel is, a Mazda6 újonnan fejlesztett MZR-CD 2.2 literes turbódízel motorral szerelt változatával, valamint az MZ-CD 1.6 literes dízelmotorral szerelt Mazda2-vel is.

Az első közölt képek az autóról:

Mazda KiyoraMazda Kiyora

Mazda KiyoraMazda Kiyora

Mazda KiyoraMazda Kiyora

0
Még nincs értékelés

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
horompoli.gabor képe
horompoli.gabor
2008-09-05 péntek, 09:49
 

Úúúúúúú.....
Ez nekem nagyon tetszik. Bevállalnám, még akkor is ha ez egy városi kisautónk készült, mivel én falusi nagyember lennék :) :D

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely