Elromlott. De melyik része?

Blogbejegyzés
2011. november 28. hétfő, 13:53 | Szerző: histar
Kedves és rendkívül drága Mazdám legújabb kalandjai.

A dízel Mazda 6-osom legutóbbi meghibásodás rövid történetét fogom megosztani. Tanulságos lesz, ha valaki segít kitalálni mi a baja.
Történt még múlt héten, hogy egy néhány km-es bemelegítő után leálltam az autóval. Ekkorra szépen bemelegedett, de semmi baja nem volt. Amikor kb 30 perc múlva mentem volna tovább, kicsit rángatni kezdett, fura volt az alapjárata.
Másnap elvittem szervizbe, de már odafele úton erősödött a rángatás. Kb 8 km megtétele után már a gázpedálra sem reagált, a kuplung benyomására egyből felugrott 7000 fölé a fordulat. Ekkor azonnal gyújtás le, lehúzódtam, és pár pillanattal később a motor is megállt (gondolom lezárt az üzemanyag szivattyú). Innen vontatva jutott el a szervizbe. Ott megállapították, hogy a porlasztócsúcsoknál van gond. Pár nappal később kiderült a bemérésnél, hogy 1 de inkább 2 db kuka.
Összerakták, és ekkor jött a következő: az 1-es hengerben 0 volt a kompresszió, valamint komolyabb mennyiségű olaj is hiányzott. És jöttek a tippek: vagy a szelepeknél égett át a dolog, vagy a dugattyú repedt el. Sőt valaki még a turbó hibájára is tippelt, miszerint visszanyomta az olajat, és az gyulladt be a hengerben, és ez okozta a felpörgést.
Valakinek volt már hasonló esete? Esetleg ötlete? Vagy alkatrésze? Minden komment jól esne.

Üdv

histar

0
Még nincs értékelés

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
zolnai63
2012-02-15 szerda, 12:45
 

Igen,ugyanaz a kérdés,,elromlott de mi"?Az enyém benzines,és üzemi hőmérsékleten 1200-1800 fordulatszámközt ingadozik(fűrészel).Segitene valaki? KÖSZI-SZIASZTOK!!!!!

cserepcsabi képe
cserepcsabi
2012-08-07 kedd, 18:19
 

Általában a légtömegmérő ludas az ilyen esetekét! :D

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely