Mazda 323F (BA) Motor felújítás. Előzmény: reggeli füstölés, olajfogyás

Blogbejegyzés
2012. július 25. szerda, 15:31 | Szerző: Pe-pe
Sikeresen túl esett a mazdim egy motor felújításon.

Több dolog miatt is szügségszerű volt ez a beavatkozás. Az első az volt, hogy hideg motornál iszonyat füstöt árasztott magából az autóm. A másik, hogy a motortér a tömítéseknél láthatóan olajos volt elég rendesen. A harmadig ennek a kettőnek a következménye: fogyott a motorolaj. A levegő szűrő gégecsövét is kicseréltem, amit a Vaterán sikerült beszereznem. Valamint mind a 4 lengéscsillapító porvédői cserélve lettek, amiből kiderült, hogy a bal eslő lengéscsillapító felső rugótányérom eléggé hiányos illetve a lengés csillapítóm is cserére szorul.

Miután megtörtén a tömítés csere és használtam az autót azt vettem észre, hogy a hűtővíz tartályból fogy a víz. Kb 2 L vízet töltöttem a tartályba amire megállt ez a fogyás. Mivel a kipufogón nem láttam, hogy okádna valami pluszt, ezért arra a következtetésre jutottam, hogy légtelenítette magát a rendszer. Azóta sem kellett utána tölteni.

Az egész munkát egy komplett tömítőkészlet beszerzése előzte meg. Ebben benne volt a szelepszárszimering is, amire többen is mondják, hogy e miatt is füstölhetett, de állítólag a gyűrűk kopása is okozhatja. Természetes, ha már meg volt bontva a motor a gyűrűket is kicserélték. A blokk síkba lett marva valamint le lett fújva, illetve, hogy megelőzzünk egy kínos csavarbeszakadást ezért új hengerfej csavarokkal lett összeszererelve.

Így nézett ki előtte:

http://kepfeltoltes.hu/view/120724/Motor1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/120724/Motor2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És így utána:

http://kepfeltoltes.hu/view/120724/Motor3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely