NCAP

A legjobb biztonsági minősítés igazolja a vadonatúj SKYACTIV-Body karosszéria és a Mazda forradalmian új biztonságtechnológiájának hatékonyságát. A vadonatúj Mazda CX-5 hivatalosan is a világ egyik legbiztonságosabb gépkocsija lett, miután megszerezte az Euro NCAP1 lehető legmagasabb fokú, ötcsillagos biztonsági minősítését.
A mai napon a Mazda bejelentette, hogy az új Mazda3 a legjobb, öt csillagos besorolást érte el az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme*) összetett biztonsági töréstesztjén. 2009-re az Euro NCAP új értékelési rendszert vezetett be, mely egy általános besorolással értékeli a jármű biztonságát, melyet az egyes területek részeredményeiből számítanak ki: Felnőtt Utasvédelem, Gyermek Utasvédelem, Gyalogosvédelem, és Biztonsági Rendszer.
A Mazda Motor Hungary mai napon kiadott sajtóközleménye szerint a Mazda6 kiváló eredményt ért el az új NCAP teszteken, így méltó lehet az öt csillagra. A Mazda6 az első Mazda modell, amely az új teszteken részt vett. Reméljük az új Mazda modellek is követik a Mazda6 példáját. Íme a hivatalos sajtóközlemény:

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely