sport

2011-ben a Mazda 24 órás le-mans-i győzelmének 20 éves évfordulóját ünnepli. 1991-ben a Mazda volt az első és ez idáig egyetlen japán autógyártó, aki meg tudta nyerni a világ leghíresebb tartóssági versenyét. A 20 éves jubileum apropóján és a verseny szervezőinek (Automobile Club de L’Ouest (ACO)) meghívására a Mazda 787B tiszteletkört tesz a Circuit de la Sarthe-on Le Mans-ban 2011. június 11-én, mielőtt az idei 24 órás verseny megkezdődne.
Az angol hosszú távú sportkocsi bajnokságban (Britcar MSA British Endurance Championship 2011) futó MX-5 GT az idei szezon második dobogós helyezését érte el a donington park-i pályán múlt vasárnap. Ez az eredmény a Mazdát a verseny állásában a második helyre kvalifikálta kategóriájában.
A tavalyi év sportolója címet elnyerő Phelps-szel kötött szponzori megállapodást nemrég a Mazda. A japán területen eddig példátlan méretű egyéni szerződés keretében Phelps az új Mazda6-ot fogja népszerűsíteni a közeljövőben. A kampány várhatóan az év közepén már elindul az összesen 14 olimpiai aranyérmet birtokló úszóbajnok szereplésével.
Erős vakarcs
A Mazda Motorsport Australia ráérő szabadidejében hozzányúlt a gyártó kisautójához, az 1.5 literes motorral szerelt Mazda2-höz és épített belőle egy kis méregzsákot. A helyi szinten legkedveltebb Mazda modellnek számító autócska Mazda2 Extreme elnevezése 20%-os teljesítménytöbbletet ígér.

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely