Mazda5 multifunkciós fejegységgel

Magazin
2009. szeptember 4. péntek, 21:36 | Szerző: SzaboZE
A Mazda Autó-Expanzió oldalán mindig sok érdekesség található, ez alkalommal egy autóhifi építés rejtelmeiről és annak menetéről szóló cikket kölcsönzünk korábbi megállapodásunk jóvoltából. A cikk egy Mazda multimédiás központtá avatását boncolgatja, eredményeképpen az autóból igazi szórakoztató központ válik.

A Mazda5 egy családi egyterű, melyben egyszerre akár hét személy is utazhat. Az általában több gyermekes családok által vásárolt típus utasterében nagyon sok praktikus megoldás található, de mint azt régóta tudjuk, nincs olyan dolog, amit ne lehetne jobbá tenni.

Kivánságműsor

BelsőségBelsőség A Mazda5 gépkocsiját cégünknél megvásárló tulajdonosnak nagyon sok kívánsága volt, melyeket az új autó átadása előtt kellett megvalósítanunk.. Ezek közül most az audió rendszerhez tartózó dolgokkal foglalkozunk. Ügyfelünk elsősorban szeretett volna egy DVD lejátszót, főképpen azért, hogy hosszú utazás közben a gyerekek a hátsó tetőmonitoron filmet nézhessenek, addig sem zavarva őt a vezetésben. Szeretett volna továbbá egy nagyképernyős navigációs berendezést, de nem olyan szokványos szélvédőre tapasztós fajtát.

Válaszunk úgy hangzott, hogy szereljük ki a Mazda5 gyári audio fejegységét és tegyünk be annak a helyére egy olyan érintőképernyős Kenwood készüléket amely dvd filmek lejátszására is alkalmas, de "van benne" magyar nyelvű, teljes Európa térképet tartalmazó navigáció is, és természetesen alkalmas a tetőre szerelt, felhajtható képernyőjű, 10,5 collos képátlójú monitor képanyaggal történő kiszolgálására is.

TetőkárpitTetőkárpit

Jó megjelenés.
Ilyenkor rendszerint felmerül a kérdés: gyári szerűen fog kinézni a beszerelés után is a középkonzol? Természetesen a gyári megjelenésen - amint azt a képek alapján bárki megítélheti -, nem esett csorba, így továbbléphetünk a kihangosító kérdésre. A kihangosító már alaphelyzetben megtalálható a beszerelt Kenwood DNX 8220 BT típusú "mindentudó" fejegységben, így annak monitorán végigkövethető a telefonhívásokkal kapcsolatos minden információ, amennyiben bluetooth képességgel rendelkező telefonunk van.

King Kong beköltözöttKing Kong beköltözött

Mindenevő
A multifunkciós fejegység képességeinek ezzel még nincs vége, hiszen további jelforrások csatlakoztathatóak hozzá. Ebben segítséget nyújt a kesztyűtartóba kivezetett két darab USB csatlakozó, illetve a tulajdonos kérdésére egy audio/video csatlakozó, hogy a kézi videokamerájára rögzített anyagot is bármikor azonnal megtekinthesse, a fejegység vagy a hátsó tetőmonitor képernyőjén.
TetőmonitorTetőmonitor

Hátsó őrszem

Még mielőtt bárki azt hinné, hogy ez már több mint sok, még nem teljes a "történet". A Mazda5-be, vagy helyesebben a Mazda5-re beszerelt tolatóradar segítségét egy színes Kenwood tolatókamera is kiegészíti. Mit gondolnak, ennek képe hol jelenik meg? Hát persze, hogy nem máshol, mint a már eddig is magasztalt Kenwood DNX 8220 BT készülék képernyőjén, a középkonzolon. Mindez automatikusan megtörténik, amikor hátramenetbe kapcsoljuk a váltót.

TolatókameraTolatókamera

Zónakiosztás

A további érdekességek a részletekben lakoznak. Például megtehetjük azt, hogy amikor a gyerekek hátul egy DVD filmet néznek, akkor elöl a navigáció, vagy a rádió üzemel, vagy netalán a valamelyik USB csatlakozón "beküldött" zenét hallgatjuk. Ebben segítségünkre van az is, hogy hátul vezeték nélküli fejhallgatókon is élvezhető a filmek hanganyaga. Amennyiben lemondunk a fülesek felvételéről, akkor a Kenwood hallgatási zónakijelölő képességeinek hála, megtehetjük, hogy a Mazda5 hátsó hangszóróira a tetőmonitor képéhez tartozó hangot "küldjük", míg az első hangszórókon akár a már említett rádiót, navigációt vagy külső jelforrás hangját hallgatjuk.

Mazda5 navigációMazda5 navigáció

Forrás: http://mazda-auto.hu/mazda5-navigacio-dvd-bluetooth-monitor.html

0
Még nincs értékelés

mazda5_navigacio.jpg
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely