323-323F

Típusok könyvlap
Utoljára szerkesztette: tesztelek Sze, 2008-06-04 04:50
Ezt a könyvlap oldalt bejelentkezés után bármely felhasználó szerkesztheti, módosíthatja, új aloldalakkal bővítheti, ily módon közösen wikipédia-szerű tudásbázist hozhatunk létre.

A Mazda 323 (amit Japánban Mazda Familia néven forgalmaztak) egy alsó-közép kategóriás autó volt, amelyet a Mazda cég gyártott 1976-tól 2003-ig. Az Egyesült Államokban eredetileg Mazda GLC néven futott, majd 1989-től Mazda Protegé lett a neve. Dél-Afrikában Mazda Etude néven került forgalomba.

 

Hiroshima-ban (Japán) gyártották, összeszerelő üzemei Tajvanon, Malajziában, Dél-Afrikában, Kolumbiában és Új-Zélandon működtek.

 

Észak-Amerikában, a 323/Protegé mindig sokkal drágább volt a hasonló, belépőszintű konkurenseinél, mint például a Toyota Corolla és a Honda Civic, részben azért, mert Japánban gyártották. Az USA autós magazinjai dicsérték, főleg a kezelhetőségét.

 

Ezen a modellen alapult a Ford Laser és a Meteor Ázsiában, Ausztráliában és más piacokon. Az USA-ban Mercury Tracer néven futott, majd 1989-től Ford Escort-ként.

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely